OM OSS


Christians Mat


Jag som driver Strövelstorps bygdegård heter Christian Holmqvist och bor med sambo och barn i Strövelstorp. Jag har efter restaurangskolan arbetat i bl.a. Österrike, Frankrike och Danmark. Väl hemma i Sverige har det blivit några år på bl.a. Grand Hotel i Mölle och Restaurang Sand på Hotell Skansen i Båstad. Förutom att ansvara för arrangemangen på Bygdis, så erbjuder jag även catering t.ex. till hemmafesten eller studentskivan. Jag kan även komma hem till er och laga mat på plats.

Strövelstorps bygdegård


På vägen mellan Hasslarp och Strövelstorp ligger Strövelstorps bygdegård, ca 5 minuter från E6:an mellan Helsingborg och Ängelholm. Bygdis, som lokalbefolkningen säger, är en av landets runt 1500 bygdegårdar. Många av dem har, liksom Bygdis, anor från förra sekelskiftet och ett förflutet som byskolor. Med ideella krafter och uthyrning av den stora festlokalen med personal, ett komplett restaurangkök och alla arragemang har Bygdis och dess historia kunnat bevaras i år efter år. Den stora festlokalen är så eftertraktad att en del bröllopsfester är bokade sedan flera år tillbaka. 


Bygdegården är alltid öppen för bokningar. Det finns plats till 120 gäster, varav 100 dansande. I bygdegården finns det en stor festsal och en mindre samlingslokal. Alla lokaler är handikappanpassade.


Parkeringen utanför rymmer ca 60 bilar eller 10 bussar. Skånetrafikens bussar stannar även precis utanför Bygdegården. 


Vi samverkar för att skapa en levande landsbygd. Vi anordnar allt från stora bröllop, till dop, mässor, grillkvällar med uppträde etc.

Träffar för MC-veteraner, körsång och danskvällar för pensionärsföreningar är en del av verksamheten här oss hos.